Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

G - Kakva je procedura za prebacivanje zlata?

Šta je prijenos zlata?

Samo kupljeno zlato može se prenijeti na drugi nalog. Zlato koje ste dobili na druge načine (od zadataka ili nagrada, razmjenom srebrnjaka i sl.) ne može se prenijeti.

Zlato možete prenijeti samo na drugi račun koji se nalazi na istoj verziji igre gde je zlato i kupljeno.

Na primjer: Zlato kupljeno na Balkanskom serveru (Balkans 1 – ts1.balkans.travian.com) se ne može prenijeti na internacionalni COM server (COM1 ts1.travian.com)

Postoje specijalni slučajevi (kao što su specijalni serveri, turniri, itd.) kada će infomracija o prijenosu zlata biti objavljena na forumu.

Kako prebaciti svoje zlato?

Da biste prenijeli zlato prije nego što se igra na serveru završi morate prvo obrisati svoj nalog. Na stranici za brisanje nalog (u igri) vidjet ćete koliko zlata možete prenijeti. Ako ste nedavno kupili zlato može biti potrebno dodatno sačekati prije brisanja naloga zbog sigurnosnih razloga.

Nakon što je Vaš nalog kompletno obrisan (kada se odbrojavanje završi) dobićete e-mail na adresu pod kojom je bio registrovan Vaš nalog.

Napomena: Korisnički servis ne može da ubrzati ovaj proces.

Ukoliko Vam preostane zlato na kraju servera, takođe ćete dobiti e-mail. Ovaj e-mail sadrži link koji možete iskoristiti za prijenos zlata.

Link za prijenos zlata koji ste dobili važi zauvijek, sve dok ne prebacite zlato ili ako se na nalogu kojem prebacujete zlato obriše potvrđujuća poruka u igri (gore spomenuta). Ovo znači da je moguće sačekati ponovni početak servera nakon što jedan završi, napraviti novi nalog, i onda prebaciti zlato na Vaš novi nalog (kao da prenosite Vaše zlato sa jednog na drugi server). Ukoliko ne želite iskoristiti link za prijenos zlata istog trenutka, čuvajte ga na sigurnom mjestu kako se ne bi slučajno izbrisao.

Napomena: Korisnički servis može napraviti novi link samo u ograničenom vremenskom periodu u slučaju da ga izgubite.

Ako imate nekih problema prilikom pokušaja prijenosa Vašeg zlata, molimo Vas da kontaktirate korisnički servis korištenjem sustava za pomoć kako bismo Vam pomogli.

Napomena:  E-mejl za prijenos zlata često završi u neželjenoj pošti/spam folderu ili folderu za promocije (Gmail). Molimo provjerite ih prije nego što kontaktirate korisnički centar.


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne