Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Specijal: Fire and Sand

Prateći tradiciju uvođenja specijalnih Travian verzija sa novim opcijama svake godine, 2017. vjerojatno će imati najveće promjene od svih. Po prvi put u historiji Traviana, pored tri klasična plemena - Rimljani, Teutonci i Gali - pojavljuju se još dva nova: strašni Huni i vješti Egipćani!

Svako od novih plemena ima potpuno nove jedinice, posebnu građevinu i bonus za heroja. Svi ti elementi dolaze zajedno kako bi igračima pružili više mogućnosti za izradu novih planova i strategija. Svako pleme ima svoje karakteristične prednosti i slabosti. Saznajte više o njima ovdje:

Mapa

Prateći tradiciju koja je prvi put predstavljena 2014. sa specijalom drevna Evropa i usavršavana sljedećih godina, mapa u Fire and Sand prikazuje drevnu Evropu. Ali to nije sve - dok obični serveri imaju velike mape sa 801x801 polja - ovaj put mapa je manja: 401x401 polja. To znači manje prostora za bježanje i više akcije!

Regije, artefakti i pobjeda

Mapa je podijeljena na regije. Igrači moraju da rade zajedno u alijansi kako bi preuzeli kontrolu nad regijama, što im omogućava da koriste drevne moći (slično artefaktima na običnim serverima, ali nisu u vlasništvu pojedinih igrača) i dobijaju pobjedničke poene.

Nema svjetskih čuda. Igra traje 200 dana, nakon čega se proglašava pobjednička alijansa, na osnovu količine pobjedničkih poena sakupljenih tokom cijele igre.

Više o regijama pročitajte ovdje - saznajte kako da ih otključate, preuzmete kontrolu i koristite njihove moći.

Ostale razlike u odnosu na obične servere:

  • Igrači mogu spajati vojsku iz svojih različitih sela
  • Članovi alijanse mogu prosljeđivati vojsku drugih članova alijanse
  • Trgovački centar ima duplo veći bonus
  • Arena ima duplo veći bonus
  • Pošto je većina moći artefakata dostupna u regijama, ne postoje slučajni efekti (artefakt luđaka)
  • Pošto nema artefakata ili svjetskih čuda, trgovačke su rute ograničene na vlastita sela igrača

Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne