Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Specijal: Fire and Sand

Prateći tradiciju uvođenja specijalnih Travian verzija sa novim opcijama svake godine, 2017. vjerojatno će imati najveće promjene od svih. Po prvi put u historiji Traviana, pored tri klasična plemena - Rimljani, Teutonci i Gali - pojavljuju se još dva nova: strašni Huni i vješti Egipćani!

Svako od novih plemena ima potpuno nove jedinice, posebnu građevinu i bonus za heroja. Svi ti elementi dolaze zajedno kako bi igračima pružili više mogućnosti za izradu novih planova i strategija. Svako pleme ima svoje karakteristične prednosti i slabosti. Saznajte više o njima ovdje:

Mapa

Prateći tradiciju koja je prvi put predstavljena 2014. sa specijalom drevna Evropa i usavršavana sljedećih godina, mapa u Fire and Sand prikazuje drevnu Evropu. Ali to nije sve - dok obični serveri imaju velike mape sa 801x801 polja - ovaj put mapa je manja: 401x401 polja. To znači manje prostora za bježanje i više akcije!

Regije, artefakti i pobjeda

Mapa je podijeljena na regije. Igrači moraju da rade zajedno u alijansi kako bi preuzeli kontrolu nad regijama, što im omogućava da koriste drevne moći (slično artefaktima na običnim serverima, ali nisu u vlasništvu pojedinih igrača) i dobijaju pobjedničke poene.

Nema svjetskih čuda. Igra traje 200 dana, nakon čega se proglašava pobjednička alijansa, na osnovu količine pobjedničkih poena sakupljenih tokom cijele igre.

Više o regijama pročitajte ovdje - saznajte kako da ih otključate, preuzmete kontrolu i koristite njihove moći.

Ostale razlike u odnosu na obične servere:

  • Igrači mogu spajati vojsku iz svojih različitih sela
  • Članovi alijanse mogu prosljeđivati vojsku drugih članova alijanse
  • Trgovački centar ima duplo veći bonus
  • Arena ima duplo veći bonus
  • Pošto je većina moći artefakata dostupna u regijama, ne postoje slučajni efekti (artefakt luđaka)
  • Pošto nema artefakata ili svjetskih čuda, trgovačke su rute ograničene na vlastita sela igrača

Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne

Je li odgovor lako razumljiv?

Da   Neutralno   Ne

Je li prijevod dobar?

Da   Neutralno   Ne