Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Građevine - Opšte

Na početku biste se trebali usmjeriti na resurse. Samo kliknite na "pregled sela" i izaberite jedno od 18 resursnih polja (drvo, glina, željezo i hrana). Nakon togo jednostavno kliknite na "Nadogradnja na razinu 1".

Kasnije u igri moći ćete graditi naprednije građevine koje će biti izlistane kad kliknete na mjesto za gradnju u svom selu.

Pregled sela

Temelj vašeg sela su resursi, koje trebate za baš sve - od podizanja građevina do treniranja vojske. U Travianu su to drvo, glina, željezo i hrana.

Resursi se proizvode u "Pregledu sela", odnosno na resursnim poljima kojih svako selo ima 18. Prvo selo uvek ima 4 drvosječe, 4 glinokopa, 4 rudnika željeza i 6 farmi, ali druga polja oko vašeg sela mogu imati različito raspoređena polja (npr. 5 drvosječa, 3 rudnika gline, 4 rudnika željeza i 6 njiva).

Na početku resursna polja nisu izgrađena (razina 0 od 10 razina za obična sela). Na nultoj razini polja proizvode se samo dvije jedinice po satu. Kad imate dovoljno resursa u svom skladištu, možete nadograditi svoja polja klikajući na njih. Pojavit će se ovakva obavijest:

Cijena nadogradnje na razinu 1:

Odmah ispod toga nalazi se link preko kojeg možete pokrenuti nadogradnju polja.

Možete prekinuti tu naredbu klikom na crveni X (Cancel) u "pregledu sela" ali izgubit ćete resurse!

Centar sela

U "centru sela" možete vidjeti nekoliko mjesta gradnje. Na svakom se mjestu može nalaziti samo jedna građevina. Možete sva mjesta gradnje Koristiti za bilo koju građevinu, ali postoje dva izuzetka - "mjesto okupljanja" i "zid".

Dalje, svaka građevina osim "skrovišta", "skladišta" i "silosa" može biti izgrađena samo jednom u svakom selu. Preostale tri možete u svakom selu graditi koliko poželite, ali tek nakon što ste jednu od svake napravili do maksimalne razine.

Građevine imaju različite primjene koje mogu biti diplomatske, ekonomske ili vojne prirode. Pre nego dobijete mogućnost njihove izgrade, trebate zadovoljiti određene preduvjete za svaku građevinu. Preduvjete požete pročitati na stranici građevine ili na stablu gradnje.

Budite oprezni sa crvenim X (Cancel), jer nećete dobiti puni povrat resursa nakon što prekinete gradnju u toku!

Stablo gradnje

Potpuni prikaz građevina i preduvjeta za njihovu izgradnju. Kliknite na sliku za bolji pregled. Tržnica zahtjeva skladište na razini 1 i žitnicu na razini 1 u T3!

BuildingtreeGrađevine

Građevine i polja su jedan od najvažnijih dijelova igre. Oni vam mogu omogućiti da trenirate jedinice, skladištite resurse, sklapate saveze i dobivate resurse.

Resursna polja
Možete pristupiti vašem pregledu polja tako što ćete kliknuti na prvi krug na gornjem dijelu Travian igre. Ako pogledate malo, vidjet ćete satnu proizvodnju resursa, vaših jedinica (nema, vjerojatno), i 4 vrste resursnih polja:

Vrsta polja Izgled Bilješke
Drvo lumber.gif Teutonci kao pleme imaju jedinice čije treniranje košta mnogo drva. Rezidencija kao građevina traži više drveta za nadogradnju.
Glina clay.gif Glina je glavni resurs za galsko pleme, koji imaju jedinice koje koštaju puno gline. također, aktivno i razvijeno selo zahtjeva nešto više gline.
Željezo iron.gif Ovaj resurs se uglavnom koristi za skup oklop rimske vojske i zidina. Zbog toga, Rimljani će uvek biti gladni željeza.
Žito crop.gif Najproblematičniji resurs od svih. Građevine su jeftinije u žitu nego u drugim resursima i imate 6 farmi umjesto 4 polja, ali opet nemate dosta. Ovo je zato što se proizvodnja žita svaki put smanjuje kad nadogradite građevine/polja ili trenirate jedinice...

Da biste nadogradili polje, kliknite na njegovu sliku i kliknite "Nadogradnja na razinu X" link. Ako je ovaj link isključen, piše i razlog.

Pokušajte održavati svoju proizvdnju resursa jednakom, sa hranom na 50%. Na primer:
Drvo: 100 po satu
Glina: 100 po satu
Željezo: 100 po satu
Žito: 50 po satu
Naravno, trebate prilagoditi svoju proizvodnju resursa svojim potrebama, ovo je samo generalno pravilo.

Građevine

Građevine u Travianu vam omogućavaju da radite sve osim proizvodnje resursa, jer to rade polja. Da biste napravili građevinu, morate kliknuti na "mjesto gradnje" u centru sela, koje možete naći tako što kliknete na drugi krug gore u Travian igri. Odaberite građevinu koju želite u mogućoj listi građevina. Neke građevine zahtjevaju druge građevine, to su njihovi "preduvjeti". Pogledajte help.travian.com.hr pomoćnu stranu o građevini ili stablo izgradnje da biste našli potrebne preduvjete za građevinu. Najvažnije građevine su izlistane dolje.

Smještaj - silos i skladište

Žitnica i skladište smještaju proizvedene resurse za kasniju upotrebu. Skladište smješta drvo, glinu i željezo, dok žitnica smješta samo hranu. Kasnije u igri ove građevine ne mogu biti izostavljene, i one su također preduvjeti za neke građevine, na primjer tržnicu.

Glavna zgrada
Glavna zgrada, također zvana GZ, je najvažnija građevina u Travianu. Skoro sve građevine zahtjevaju glavnu zgradu razine X da se izgrade, i unapređivanjem vaše glavne zgrade također ubrzavate proces unapređivanja polja i građevina. Od razine 10 također možete rušiti građevine iz glavne zgrade.

Vojne građevine - kovačnica, kasarna, štala, radionica, dvorac heroja, arena, gradske zidine, drveni zid, zemljani zid, kameni zid i improvizirani zid.
Vojne građevine vam omogućuju da trenirate, nadogradite i upravljate vojskom. Najvažnije od svih su mjesto okupljanja i kasarna. Pogledajte "Vojne građevine". Ispod je lista drugih važnih vojnih građevina.

  • Zidovi: gradske zidine, drveni zid, zemljani zid, kameni zid i improvizirani zid štitite vaša sela od napadača, davajući ima bonus od 3, 2.5 or 2 % po razini.
  • Unapređenja: kovačnica povećavaju obrambenu i napadačku snagu vaših jedinica.
  • Istraživanja: u akademiji možete istražiti nove jedinice ako imate odgovarajuće građevine
  • Obuka: u kasarni, štali i radionici možete obučavati jedinice s kojima napadate i branite se
  • Heroji i oaze: Kao što možete vidjeti dok gledate mapu, postoji nekoliko dolina koje su naseljene životinjama. Možete osvojiti neku od tih oaza svojim herojem da biste ostvarili veću proizvodnju. Heroj može biti obučen u dvorcu heroja.
  • Brzina: Kada počnete da napadate igrače koji su udaljeni od vašeg sela primjetit ćete sporost. Izgradnjom arene vaše jedinice postaju brže na put Ovan za probijanjejima preko 30 polja.

Sekundarne industrije - Pilana, ciglana, ljevaonica željeza, žitni mlin i pekara
Sekundarne industrije su građevine koje daju bonus na proizvodnju resursa određenog polja. Svaki resurs ima svoju sekundarnu industriju, a žito ima i treću industriju.

  • Drvo: pilana prerađuje drvo koje donesu drvosječe. Ovisno o razini na koju je izgrađena, pilana može povećati proizvodnju drveta do 25%. Zahtjeva drvosječu na razini 10.
  • Glina: ciglana od gline pravi cigle. Ovisno o razini na koju je izgrađena, ciglana može povećati proizvodnju gline do 25%. Zahtjeva glinokop na razini 10.
  • Željezo: ljevaonica željeza topi željezo. Ovisno o razini na koju je izgrađena, ljevaonica može povećati proizvodnju željeza do 25 procenata. Zahtjeva rudnik željeza na razini 10.
  • Hrana: žitni mlin melje žitarice u brašno. Ovisno o razini na koju je izgrađen, mlin može povećati proizvodnju žita do 25%. Zahtjeva farmu na razini 5. Kad ste ga nadogradili na razinu 5 i imate farmu na razini 10, možete napraviti pekaru, koja daje dodatnih 25%.

Širenje - Dvorac/komandni centar i rezidencija
Dok prvo selo postaje sve veće i veće, s vremenom ćete morati osnivati nova sela. Ovo možete učiniti tako što ćete trenirati naseljenike. Naseljenike možete raditi kad osigurate slobodan slot za novo selo, tj. kad sagradite dvorac/komandni centar na razinu 10, 15 i 20 ili rezidenciju na razinu 10 i 20.

Trgovina - Pijaca i trgovački centar
Uvijek ćete imati nejednakosti između resursa kad aktivno igrate. Da biste to riješili, možete trgovati sa drugim igračima koristeći pijacu. Kasnije u igri trebat ćete veće trgovce, koje omogućava gradnja trgovačkog centra.

ID građevina

ID građevina (gids)
gid Građevina   gid Građevina   gid Građevina
1 Drvosječa   2 Rudnik gline   3 Rudnik željeza
4 Poljoprivredno imanje   5
Pilana   6 Ciglana
7 Livnica željeza   8 Mlin   9 Pekara
10 Skladište   11 Silos   13 Kovačnica
14 Arena   15 Glavna zgrada   16 Mjesto okupljanja
17 Pijaca   18 Ambasada   19 Kasarna
20 Štala   21 Radionica   22 Akademija
23 Skrovište   24 Opština   25 Rezidencija
26 Dvorac   27 Riznica   28 Trgovački centar
29 Velika kasarna   30 Velika štala   31 Gradske zidine
32 Zemljani zid   33 Drveni zid   34 Klesar
35 Pivnica   36 Zamka   37 Dvorac heroja
38 Veliko skladište   39 Velika silos   40
Svjetsko čudo
41 Pojilo konja   42 Kameni zid   43
Improvizirani zid
44
Vodovod   45 Komandni centar    
 

Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne