Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

06. Kako koristiti statistike, izvještaje, poruke

beginner


Na stranici sa statistikama možete usporediti svoje selo (a i cijeli svoj račun) sa selima drugih igrača. Iznad popisa igrača vidite različite kategorije razvrstavanja: najveći igrači po populaciji, savezi s najviše bodova, najveća sela, najbolji heroji, Plus pregled (razvoj sela) i općenito, sa informacijama o serveru. Ako ostaneš na pregledu najboljih igrača, sa strane se pojavljuju podkategorije: napadački i obrambeni bodovi te tjednih 10 najboljih. Na listi 10 najboljih igrača su oni igrači koji su u tekućem tjednu ostvarili najveći napredak po pitanju napadačkih, obrambenih i razvojnih bodova te broju opljačkanih resursa. Statistike mogu biti korisne ako se želite pohvaliti uspjehom prijateljima ili obitelji, ili jednostavno volite gledati tko je najbolji.

beginner


Važno je shvatiti značenje i uporabu izvještaja i poruka.

Komunikacija s drugima i informacije o novostima na računu su neophodni za upravljanje velikim i moćnim carstvom.

Izvještaji

Izvještaje primate kada razmijenite resurse s nekim drugim igračem, kada napadnete nekoga ili budete napadnuti te kada primite ili pošaljete pojačanja. Uz pomoć izvještaja znate što se događa dok niste spojeni.

Postoji način sortiranja izvještaja po kategorijama koje možete vidjeti pri vrhu stranice. Možete prikazivati sve svoje izvještaje (kada kliknete na gumb automatski vam se prikažu svi izvještaji).

Možete dijeliti izvještaje sa drugim igračima, kao što su prijatelji i članovi saveza. Ono što morate zapamtiti je da je javno prikazivanje izvještaja o bitkama koje uključuju i drugog igrača zabranjeno bez dozvole tog igrača.

Poruke

Poruke (IGM – In Game Messages, odnosno poruke u igri) su potrebne zbog komunikacije sa drugim igračima. Možete primati poruke, i naravno, slati poruke. U pregledu vaših poruka možete pregledati karticu Primljeno gdje se čuvaju sve primljene poruke, i karticu Poslano gdje su sačuvane sve poruke koje ste poslali. Tu je i kartica koja vam omogućava da pišete nove poruke. Isto kao sa i izvještajima, možete arhivirati poruke koje želite zadržati.

Travian Tim također može komunicirati sa vama putem poruka u igri. Pozadina polja za potvrdu pokraj te poruke će biti druge boje: crvena za poruke od Multihuntera i zelena za poruke od Podrške.

Profil

beginner


Sada je vrijeme da pogledate stranicu vašeg profila. Možete koristiti svoj profil da biste izmjenili postavke računa, dodali ili otkazali čuvare računa ili napisali neki tekst koji opisuje vas ili vaše carstvo i koji će ostali igrači moći pročitati. Imajte na umu da svi javni sadržaji, kao što su tekstovi koje pišete na stranici profila, moraju poštovati pravila igre.

Prva kartica je kartica Pregled gdje možete vidjeti trenutni sadržaj vašeg profila. Ova stranica uključuje osnovne informacije o vama, vaše godine, spol i mjesto, koje možete izabrati da bude skriveno ili javno prikazano. Isto tako, tu je prikazana lista svih vaših sela i oaze osvojene iz tih sela. Sa desne strane se nalazi slika vašeg heroja zajedno sa svom njegovom opremom. također, možete napraviti izmjene na profilu tako što ćete kliknuti na zeleni link gdje piše izmjeni profil koji se nalazi na kartici Pregled.

Ovo vas dovodi do stranice profila gdje ćete moći izmjeniti ili dodati sve informacije koje želite prikazati drugima. Na Profil stranici možete i izmjeniti imena sela i njih možete izmjeniti u bilo kom trenutku. Ukoliko ste osvojili medalju, postoji gumb na stranici profila koji će prikazati odgovarajuće kodove. Ako želite da medalje budu prikazane na vašem profilu, morate upisati te kodove u jedno od dva opisna polja na profilu.

Stranica postavke je veoma korisna, pogotovo ako ste korisnik Plus računa. U postavkama možete dodati linkove na svoj račun radi lakše navigacije u igri. također možete filtrirati izvještaje. Naime, možete odabrati koje izvještaje ne želite primati tako što ćete označiti prazno polje pokraj te opcije. Usto, možete podesiti koliko poruka želite da se prikazuje po svakoj stranici. I na kraju, opcija koja vam daje mogućnost da postavite i promijenite vremensku zonu.

Stigli smo i do posljednje (a možda i najvažnije) kartice, a to je kartica račun. Kartica račun je dostupna samo vlasniku računa, što znači da čuvar računa ne može napraviti nikakve izmjene na toj kartici. Prvo i najvažnije, ta kartica vam omogućava da promijenite lozinku za vaš račun, te da promijenite e-mail adresu na kojoj je račun registriran. Ovo je kasnije veoma važno, jer opcija kao što je prijenos zlata neće biti moguća ako više nemate pristup e-mail adresi sa koje ste registrirali taj račun. Kada god napravite promjenu e-maila primit ćete dva e-maila: jedan e-mail na staru adresu i jedan na novu adresu uz obavijest da je promjena izvršena.

Dalje, kartica račun je također važna jer tu možete postavljati i otkazivati čuvare računa. Možete imati dva čuvara računa, isto tako i vi možete čuvati najviše dva računa. U polju za postavke čuvara računa, imate opciju da date određena ovlaštenja čuvaru računa. Odvojite malo vremena da biste vidjeli koja sve ovlaštenja možete dati čuvaru računa. U osnovi, ako označite sva polja, čuvar računa će moći učiniti sve što i vi možete, osim mijenjati karticu račun. Da biste dodali čuvara računa, napišite ime računa u prazan okvir za tekst i kliknite na opciju Sačuvaj na dnu ekrana. Ime vašeg čuvara računa će se pojaviti; da biste otkazali čuvara računa kliknite na crveni H znak pokraj imena čuvara. Zapamtite, možete postaviti čuvare računa za svoj račun, ali ne možete postaviti sebe kao čuvara drugog računa: samo vlasnik drugog račun može to učiniti.

Slijedeća kartica će vam omogućiti da uključite brisanje vašeg računa. Mora proći period od 72 sata (tri dana) prije nego što vaš račun bude izbrisan. Možete otkazati brisanje u toku svih 72 sata.

Zadnji dio vam omogućava da odaberete  želite li primati vijesti od Travian tima. Dobro je biti u toku, tako da označavanje ovog polja može biti dobra ideja!


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne