Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Zastoj događaja

Šta je zastoj događaja?

Ako ovo čitate, vjerovatno ste se suočili sa zastojem događaja u igri. To se događa kada vidite da odbrojavanje ostaje na 0:00:0?. Zastoj događaja je tehnički  problem kada naši serveri ne mogu dovoljno brzo obraditi sve informacije.

To može uticati na događaje koji će se dogoditi nakon odbrojavanja, npr. borbe i izgradnje. Također može dovesti i do sporog učitavanja stranica igre ili otežanog pristupa igri.

Tokom zastoja događaja, redoslijed radnji ostaje isti i obavljat će se jedan za drugim, s malim zakašnjenjem. To utiče na sve igrače na serveru.

Koliko će trajati?

Uglavnom zastoji događaja prođu brzo i sve ponovo radi bez problema. U nekim situacijama može potrajati duže vrijeme. Mi konstantno nadgledamo naše servere i poduzimamo potrebne radnje za brzo otklanjanje takvih problema. To nije uvijek jednostavan zadatak, posebno na serverima s puno aktivnih igrača.

Šta mogu da uradim?

Zastoj događaja je problem na strani servera, tako da ga ne možete riješiti. Međutim, postoje stvari koje možete učiniti kako biste smanjili opterećenje na serveru:   

  • Pokušajte se oduprijeti osvježavanju stranice tokom zastoja događaja; svako osvježavanje dodatno je opterećenje za server.
  • Ako možete pričekati sa sljedećim akcijama u igri, jer čak i kad možete poslati vojsku ili započeti izgradnju građevine, one će se s vremenom zaglaviti kao i svi prethodni događaji.
  • Ne otkazujte radnje poput izgradnje; ne samo da će ovo biti dodatno opterećenje za server, već ćete izgubiti i resurse koje ste potrošili na izgradnju.
  • U slučaju da primijetite da se zastoji događaju oko punog sata (npr. 8:00, 9:00, 10:00), može biti da mnogo igrača na serveru baš tada pokreće trgovačke rute. Najbolje je odabrati vrijeme koje nije zaokruženo, poput. 8:07, 9:23, 10:56, jer će na taj način opterećenje servera biti ravnomjernije.

U slučaju da se situacija s vremenom ne poboljša, možete potražiti i na našem forumu obavijesti o problemu. Ako nema informacija o ovoj temi, obratite se našoj službi za korisnike  i obavijestite nas o problemima.

Hvala vam što slijedite ovaj vodič i hvala na strpljenju dok rješavamo ovaj problem.


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne