Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Kako da opremim heroja?

Napravimo kratak pregled kako opremiti heroja raznim predmetima.
Prva stvar koju treba uzeti u obzir je da postoje dvije glavne kategorije:

  • Oprema
  • Potrošna oprema

Da bi ti dodaci radili, potrebno ih je prvo pridodati heroju, ali jedina razlika između opreme i potrošne opreme je to da oprema može beskonačno trajati i daje različite bonuse heroju, vojnicima koji ga prate (u  pljački/napadu ili u obrani), a neki čak daju bonuse slične onima koje daju artefakti.

Postoji mnogo opreme koja može povećati regeneraciju heroja, smanjiti štetu koju je heroj zadobio u borbi ili smanjiti vrijeme obuke vojske u konjušnici/vojarni. Isto tako mogu povećati proizvodnju kulturnih bodova, povećati štetu koju može nanijeti heroj i pojačati napadačke /obrambene sposobnosti vojske koja ga prati. Postoji i oprema koja skraćuje vrijeme putovanja, vrijeme povratka i koja poboljšava opće kretanje vojske. Da bi ovi dodaci radili, oni moraju biti pridodani heroju – oni neće imati učinak ako su samo sačuvani u skladištu vašeg heroja.
Pošto oprema predstavlja veliki broj stavki (većina se već nalazi u odgovorima ovdje), bio bi veoma dug popis kada bismo pokušali objasniti svaku stavku posebno. Ali, opremanje nije teško, sve je već kategorizirano u Aukcijama i Avanturama kao predmeti koji su namenjeni za lijevu ruku, desnu ruku, cipele, kacige, itd. Dakle, prilično je logično gdje ove stavke treba da se stoje kako bi se mogle koristiti za opremanje. Sustav vam neće dozvoliti da stavku koja je namenjena desnoj ruci stavite na neko drugo mjesto osim desne ruke, tako da ne postoji način da se napravi greška.

U svakom slučaju, da biste bilo koji predmet stavili u inventar vašeg heroja, jednostavno kliknite na njega, zatim na OK i povucite ga na odgovarajuće mjesto na vašem heroju. Nećete moći ništa staviti na pogrešno mjesto na vašem heroju - odgovarajuće mjesto će biti dodatno označeno u trenu kada kliknete na odgovarajuću opremu. Ponovite postupak obrnutim redoslijedom kada hoćete heroja osloboditi opreme.

Kod potrošne opreme proces je malo drugačiji. Prvo, potrošna oprema se troši, što znači da je njezin efekt jednokratan, a ako želite opet ostvariti bonus koji daje, morate je opet nabaviti. Primjer takvih predmeta su zavoji, pomast, svici, remek djela i table zakona. Predmeti koje smo sada pomenuli također mogu da se skladište. To znači da se skladište dok ih sakupljate, tako da možete imati npr. 500 pomasti i da vam to zauzima samo jedno mjesto. Štoviše, nema limita u vezi sa brojem skladištenih predmeta koje vaš heroj može ponijeti. To znači da nema razlike između toga da li je te predmete ponio ili je njima opremljen. Na primjer, kada nosi samo jednu pomast ili je ponešeno ili opremljeno 500 i više. Kada ovi predmeti budu iskorišteni, količina koja je potrošena će nestati. Imajte na umu da sa svim ovim predmetima, da bi radili, uključujući kante, zavoje, remek djela, ploče, kaveze itd, morate prvo opremiti vašeg heroja. Neće raditi i neće imati učinka ako ih samo stavite u inventar vašeg heroja.
Postoji samo jedno mjesto kod vašeg heroja gdje svi potrošni predmeti idu, a to je mali okvir koji stoji desno od heroja, pokraj stopala. Nećete ih moći staviti na pogrešno mjesto na vašem heroju, odgovarajuće mjesto će biti označeno u trenu kad kliknete na određeni potrošni predmet.
Zato zapamtite u slučaju kaveza, kante, zavoja i ostalih takvih predmeta morate ih staviti u taj okvir/opreme prije bilo koje bitke ili napada, da bi se mogli kasnije aktivirati u svako doba kada vam zatrebaju.


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne