Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Diplomatija saveza

Nažalost jedan savez uglavnom nije dovoljno snažan da pobijedi na serveru. Zbog toga igrači mogu koristiti diplomaciju da bi izbjegli dodatne ratove i povećali šanse za pobjedu. Postoje tri opcije: savezništvo, nenapadanje i rat.

Savezništvo

Savezništvo predstavlja jaku vezu između dva ili više saveza. U ovom slučaju, savezi se međusobno pomažu i surađuju. Uobičajno, oni pomažu jedni drugima slanjem pojačanja ili resursa ukoliko su im potrebne. Također, oni mogu organizirati velike napade zajedno, sudjeluju u ratovima i bore se protiv zajedničkog neprijatelja. Na serverima koji su počeli nakon 15.09.2019. godine postoji novi sistem savezništva koji dodatno poboljšava saradnju saveza i ograničava dijeljenje resursa i slanje pojačanja samo između saveznika.

Pakt o ne napadanju

Nenapadanje (skraćeno NAP ili NNP) se koristi kada dva saveza ne žele ratovati međusobno, ali ne žele ni pomagati kao u savezništvu. Ovo obično koriste jaki savezi koji bi u borbi mnogo izgubili na obje strane i na ovaj način izbjegavaju takav događaj. Također, postoji ograničenje od 3 nenapadanja po savezu.

Rat

Rat predstavlja veliku borbu između dva saveza. Savezi koji imaju sklopljeno savezništvo uglavnom pomažu i stoje iza saveza koji je u ratu.


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne