Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Novi sistem savezništva

Svi novi serveri koji počnu poslije 15.08.2019. godine imaju novi sistem savezništva, sa kojim je moguće napraviti savezništvo s najviše četiri alijanse koje su međusobno povezane. Pakt o nenapadanju ne utječe na ova savezništva.

Šta to znači?

Alijansa A i alijansa B kao i do sada mogu napraviti savezništvo, kada to učine biće prikazano u diplomaciji alijanse.

Path to Pandora: Confederacy


U ovom trenutku, ako alijansa A želi da alijansa C bude bude u savezništvu, prvo svi članovi savezništva (u ovom slučaju alijansa B) moraju prihvatiti ovaj zahtjev. Samo nakon toga alijansa C dobiva pozivnicu i ako je prihvati biće prikazana u postojećoj diplomaciji savezništva.


Alijansa može napustiti savezništvo u svakom trenutku. Može biti i izbačena iz savezništva, ali svi članovi moraju se složiti s tim.

Resursi i vojska se mogu poslati samo na vaš nalog, alijansu ili savezništvo. U slučaju napuštanja savezništva:

  • Ne mogu se poslati nova pojačanja ili resursi. Međutim, resursi koje su već na putu će stići.
  • Pojačanja od drugih alijansi(e) iz ovog savezništva ili iz alijanse koja napušta savezništvo će biti vraćena kući nakon 12 sati.
  • Pojačanja koja su još uvijek na putu nakon isteka tih 12 sati biće vraćena u trenutku kada stignu na odredište.

Javna ponuda na pijaci je i dalje vidljiva svima, ali ako označite opciju "samo alijansa" ponuda će biti vidljiva samo članovima vaše alijanse.

Path to Pandora: Confederacy


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne