Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

G - Trgovačke rute

Trgovačke rute vam omogućavaju da postavite rute za vaše trgovce koji će ići svaki dan u odredjeno vrijeme.

traderoute

Da bi ste postavili trgovačku rutu treba da odete na pijacu. Jednom kada budete imali više od jednog sela opcija “trgovacke rute” će se pojaviti. Ovo što tu vidite je prikaz kada još nemate podešenu niti jednu trgovačku rutu. Da kreirate trgovačku rutu, treba da kliknete na link “Napraviti novu trgovačku rutu”.

traderoute

Nakon što kliknete “Napraviti novu trgovačku rutu”, ovo je prikaz onoga što će vam se pojaviti. Malo objašnjenje prikaza koji vidite ovdje: destinacija rute:

  • selo u koje će resursi biti poslani. Primjećujete da na ovaj način možete slati resurse jedino u vaša vlastita naselja.
  • Resursi: prilično očigledno, resursi koje želite poslati u drugo selo.
  • Vrijeme starta početka/dostave: Možete odabrati vrijeme kada želite da otrovi stignu ili kada stignu za precizniju isporuku.
  • Dostave:Koliko puta zelite da vaši trgovci idu? Mi smo postavili na tri puta što znači da će ići tri puta zaredom.

Kada napravite novu trgovačku rutu, imat ćete izbornik u kojem možete odabrati interval u kojem će se duplicirati vaša trgovačka ruka.

Kako funkcioniše dupliranje:

  • Postavite trgovačku rutu na početak u 04:00, odaberite 2 isporuke i odaberite "Ponovi svaka 4 sata" i kliknite "Sačuvaj".
  • Igra će stvoriti trgovačke rute sa istim podešavanjima u 04:00, 08:00, 12:00, 16:00, 20:00 i 00:00.
  • Ako trebate izmjeniti stvorene trgovačke rute možete zasebno prilagoditi klikom na dugme "uredi" u bilo kojem trenutku.
traderoute

Kada je trgovacka ruta kreirana, vidjet ćete ovakav prikaz kada odete na opciju “trgovacke rute” u pijaci. Ponovno ime sela koje bi trebalo stajati odma iza “Destinacija rute…”. Možete odabrati trgovačku rutu i ići na opcije “produži”, “uredi” ili “izbriši”. Sve te opcije su prilično jasne same po sebi. Dalje, možete vidjeti početno i krajnje vrijeme ovdje, količinu resursa uključenih u transport, iskoristljivost trgovaca i koliko je preostalo vremena do isteka rute. Ako pogledate ispod naslova “trgovci”, vidjet ćete “3x1”. Broj “3” oznacava broj isporuka, a broj “1” je broj trgovaca. Dakle jedan trgovac će ići tri puta.


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne