Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po sadržaju

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Građevina - Svjetsko čudo

Wonder of the World

Preduvjeti: Glavna zgrada razinu 99, ograničeno na Natare, minimum Travian verzija: 2.5
Što je to Svjetsko čudo?

Što je to Svjetsko čudo?

Svjetsko čudo (također poznato kao čudo svijeta i WW) je čudesno kao što zvuči. Ova “građevina” se gradi da bi se osvojio server. Svaki stepen Svjetskog čuda košta stotine hiljada (čak i milione) resursa da bi se izgradila. Za specifikacije o vremenu izgradnje i cijene pogledajte dolje. Kao što možete vidjeti po cijeni građevine, jedan igrač ne može sam sagraditi Svjetsko čudo. također, malo je vjerojatno da jedan savez sam sagraditi Svjetsko čudo. Razlog za ovo nije samo u količini resursa koji su potrebni, nego u broju trupa potrebnih da bi se ono obranilo.

Sela sa svjetskim čudom

U T4 natarska sela su tu od samog početka igre. Ona će se nalaziti u sivom području u centru karte, ali kako vrijeme bude prolazilo Natari mogu proširiti svoje carstvo. Sela obrisanih igrača će postati natarska sela i na taj način oni će moći da nasele prostor izvan sivog područja. Međutim, samo 13 od ovih sela se smatraju “Selima sa svjetskim čudom” i biće proizvoljno raspoređena u sivom području, dok će natarski glavni grad uvijek biti lociran na (0|0) koordinatama. Bilo koje SČ selo se može osvojiti i u njemu se može graditi veličanstveno Svjetsko čudo.

Dodatne informacije o selu sa SČ

Nijedno od 13 natarskih SČ sela nema zidove ili rezidencije/dvorca. Ovo je jako važno da znate ako planirate osvojiti natarsko selo. Puno vremena i resursa se može izgubiti ako se pošalju katapulti na SČ sela sa namjerom da uništite rezidenciju/dvorac.

Zlato se ne može koristiti u ovom selu ni za što. Nema NPC, i nema "Odmah završi gradnju". Ipak, dvije SČ razine se mogu staviti u red za gradnju u bilo kojem trenu. Ovo je VEOMA važno na kraju igre. Ako katapulti ciljaju veliko skladište ili veliku žitnicu a SČ je već na razini 98, oni neće načiniti neku veću štetu jer su razine 99 i 100 već stavljene u red za izgradnju.

Također, SČ-u se može dati ime kad ono dostigne razinu 1. Postojala su neka epska SČ imena i neka žalosna, zato odaberite mudro. Ime se ne može mijenjati više kad SČ dostigne razinu 11.

Vrijeme izgradnje u natarskim selima je upola manje nego u normalnim selima.

Natarska sela sa planom (natarske doline)

Natarska sela sa planom, također poznata kao natarske doline, su sela koja drže planove za gradnju Svjetskog čuda. Ova sela (ona su sela, nisu doline) se pojavljuju otprilike 1-2 tjedna poslije pojavljivanja sela sa svjetskim čudom na sereveru. Sela sa planom se pojavljuju nasumice, baš kao i SČ sela, ali svaki kvadrant dobije određeni minimalni broj ovih sela zbog poštene igre. Također, natarska sela sa planom imaju potpuno isti broj natarskih trupa koji brane kao i natarska sela sa SČ.

Pojavit će se obavijes na cijelom serveru prilikom prijave igrača da su se natarski planovi pojavili na serveru u blizini koordinata:

Mapa

Koordinate

sjeverozapad

(-18|30)

(-35|4)

(-45|37)

jugozapad

(-26|-25)

(-10|-57)

(-55| -20)

sjeveroistok

(33|12)

(12|33)

(10|56)

(55|20)

jugoistok

(30|-20)

(4|-35)

(44|-37)

*Napomena* Ako je polje zauzeto, pojaviće se na najbližem dostupnom polju. Na aktivnim serverima to možete biti mnogo dalje.

Zašto su planovi za SČ VAŽNI

SČ planovi su veoma bitni. Da biste mogli graditi SČ u SČ selu, igrač koji posjeduje SČ selo mora prvo imati planove za gradnju SČ-a. Jedan plan za gradnju će omogućiti vlasniku SČ sela da sagradi SČ skroz od razine 0 do razine 49. Ipak, da bi igrač mogao graditi SČ preko razine 49 do razine 100, drugi igrač unutar saveza sa SČ MORA posjedovati drugi plan za gradnju. To može biti BILO KOJI drugi igrač unutar saveza u kojem je i vlasnik SČ-a.

Kada se pojave planovi potrošnja žita u selu sa svjetskim čudom će se prepoloviti. Ovaj efekat se može pomnožiti s bonusom artefakta. Naprimjer jedinstveni artefakt za smanjenje potrošnje žita ima efekat 0.5 * 0.5 = 0.25 od prave vrijednosti.

Kako uzeti plan za gradnju SČ-a od Natara ILI drugog igrača koje ga posjeduje

Da biste “ukrali” plan, bilo to od natarskog sela sa planom ili od drugog igrača, jednostavna formula se mora poštovati:

  • 1. Igrač koji će uzeti planove MORA imati razinu 10 riznice u selu iz kojeg napada.
  • 2. Riznica sela u kojem se plan drži (koji posjeduju natari ili drugi igrač) MORA biti uništena da bi se plan oteo.
  • 3. Heroj poslan iz sela sa razinom 10 riznice mora preživjeti napad poslije rušenja neprijateljske riznice, jer samo heroj može uzeti plan.

Ovo se može izvršiti u bilo kojem periodu igre i nebitan Vam je redoslijed. Jedan igrač može očistiti neprijateljsko selo, drugi igrač može uništiti riznicu, treći igrač može poslati heroja iz sela sa riznicom razinu 10 i uzeti planove. Ili, jedan igrač može sve to odraditi.

Atribute u zavisnosti od razine (kao što su cijena izgradnje i proizvodnja kulutrnih bodova) možete vidjeti ovdje: за 1x speed kliknite odvje, за 2x speed kliknite odvje, за 3x speed kliknite odvje и за 5x speed kliknite odvje.Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne